dilluns, 25 d’abril del 2016

Objectiu aconseguit: l'escola Martí i Pol conserva les dues línies

El Departament es fa enrere i no tancarà cap línia de l'escola pública a Sant Feliu

La lluita de les famílies i els veïns de Sant Feliu ha aconseguit el que volien: es mantenen les dues línies de P3 de l'escola Miquel Marti i Pol per al proper curs. Això significa que Sant Feliu mantindrà l'oferta d'escola pública el curs vinent, quan al novembre la primera idea del Departament era tancar-ne 2 o 3. La lluita i la mobilització han fet que es reconsideri i es reculi d'aquesta primera prospecció.

Les ampes de les escoles públiques de Sant Feliu són qui més han batallat en aquest pols al Departament, primer constituint aquesta plataforma i després organitzat una multitudinària recollida de signatures, l'aprovació per unanimitat d'una moció municipal el mes de gener, una cercavila, la Festa de la Pública... La plataforma ha comptat amb l'adhesió de diversos sindicats i associacions de veïns des de l'inici.

L'Ajuntament, d'altra banda, va fer front comú i va posar en marxa una campanya informativa en defensa dels valors i la qualitat de l'escola pública que va coincidir amb el període de pre-inscripcions i que es mantindrà en el temps amb més material. Finalment, les famílies afectades es van unir per defensar els seus interessos. Les famílies que van triar escola pública i van sumar 44 preinscripcions a la Miquel Martí i Pol, van posar en marxa una campanya de sol·licituds adreçada directament a la consellera.

Tot això ha canalitzat aquest malestar ciutadà davant d'una política que durant els últims anys ha focalitzat sistemàticament el tancament de línies de P3 de la pública, aquesta vegada amb l'excusa de la baixada de natalitat. Una canalització de forces amb idea de continuïtat, de mantenir-se en el temps per defensar una opció molt clara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada